“Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.”
Heraklitos’un da söylediği gibi herşey değişiyor. Toplumlar da buna dahil. Toplumların değişmesinde ve dönüşmesinde teknoloji de önemli bir yere sahip. Bugün artık yeni bir toplum düzeninde yaşıyor durumdayız. Bilgisayarların gelişmesiyle başlayan, bilginin ve nitelikli insan kaynaklarının merkezde yer aldığı ve pazarın sayısal iletişim ağlarıyla erişilebilen bu yeni toplum düzeninin adı; “Bilgi Toplumu”.
Peki bilginin bu kadar önemli olduğu bir toplum düzeni ve ekonomi anlayışında, kurumlar, bilginin yapı taşı olan “VERİ”yi nasıl görüyorlar? Bir değer olarak mı, yoksa bir maliyet olarak mı?
Büyük kurumlar için veri, günümüzde en değerli kurumsal varlıkların başında geliyor. Fakat şunu belirtmek lazım, veri inanılmaz bir hızda ve çeşitlilikte büyüyor. Bu büyük veri kurumlar için fırsatları ve riskleri bir arada, içinde barındırıyor. Kurumlar bu inanılmaz hızda artan ve çeşitlenen veriyi iyi yönetir, doğru ve güvenilir bilgiye dönüştürürlerse kurum için çok önemli bir değere dönüşebilir.
Kurumlar verilerinin yaratacağı kritik fırsatları operasyon, strateji ve müşteri ilişkileri anlamında kullanmak istiyorlarsa, nasıl ki finansallarını ve çalışanlarını bir kaynak olarak görüp yönetiyorlarsa, veriyi de bir kaynak olarak görmeli ve onu yönetmeliler. Paladin veriyi bir kaynak olarak gören ve yöneten uzman danışmanları ile size sürdürülebilir kurumsal ve ekonomik gelişimin kapılarını açıyor.